The

Best

Add Zone For You

Tuinontwerp - Hoe een kleine tuin te ontwerpen from Mahmudul Hasan's blog

Bij het ontwerpen van een kleine tuin moet elke centimeter ruimte worden gebruikt en moeten visuele trucs worden gebruikt om de tuin groter te laten lijken. Het plan voor een kleine tuin moet millimeter nauwkeurig zijn, want er is geen ruimte voor aanpassing als het plan onjuist blijkt te zijn bij het aanleggen van de tuin.

 

Veel mensen denken dat een plan niet nodig is wanneer ze een zeer kleine tuin aan het modelleren zijn, terwijl het absolute tegenovergestelde waar is. Het is vooral belangrijk om een ​​plan te maken waar de ruimte beperkt is om ervoor te zorgen dat de afgewerkte tuin aan de praktische eisen voldoet en er ook geweldig uitziet.

 

Het opstellen van een gedetailleerd tuinontwerp zorgt ervoor dat alle functionele gebieden de juiste maat hebben voor hun doel en in de tuin passen. Met een goed tuinontwerp kunt u controleren of de tuin werkt voordat u tuinarchitecten benadert en geld gaat uitgeven. Sommige goed voorbereide 3D-beelden brengen de tuin tot leven en helpen u te zien hoe de tuin zal aanvoelen zodra deze is aangelegd. Het tuinmodel en de visuals zijn de laatste controle dat de ruimtes allemaal in harmonie met elkaar werken en ervoor zorgen dat de tuin een comfortabele, ontspannende ruimte is om tijd door te brengen.


Bij het ontwerpen van een kleine tuin werkt een eenvoudige lay-out met strakke lijnen en sterke geometrische vormen het beste. Het ontwerp moet niet te ingewikkeld zijn. Als bochten vereist zijn, is een centrale cirkel, zoals gazon, planten, bestrating of een pad, beter dan kieskeurige bochten.

 

Hoewel het verleidelijk is om de tuinelementen te verkleinen om te voorkomen dat de ruimte rommelig wordt, resulteert dit in een warboel van onbeduidende elementen die precies het tegenovergestelde doet. Het opnemen van een enkele gewaagde structuur zoals een dikke pergola of een gesmolten blokwerkmuur rond een zithoek creëert een gevoel van beslotenheid, introduceert een vleugje drama en houdt focus in de tuin. Getextureerde afwerkingen zoals leisteen of kiezelbekleding kunnen op binnenplaatsmuren worden gebruikt om interesse toe te voegen en ook te voorkomen dat de grenzen aanmatigend worden.

 

Houten structuren zoals pergola's en bogen maken verticaal planten mogelijk en zorgen voor hoogte. Een zwaar geplante pergola geplaatst tegen een grensmuur vervaagt de randen van de tuin en suggereert extra ruimte daarachter. Schilder een zwarte rechthoek op de muur aan het einde van de pergola om een ​​ingang naar een andere tuin buiten de muur te suggereren om het gevoel van diepte in de tuin te vergroten. Een andere extreem goede manier om hoogte en drama aan een tuin toe te voegen, is door een boom op te nemen. Een goed gekozen boom geeft onmiddellijke interne focus aan de tuin en voegt een essentieel 3D-element toe. Er zijn kleine bomen geschikt voor zelfs de kleinste tuin.

 

 Een poort bevestigd aan een muur of hek omgeven door klimplanten wekt de illusie dat de tuin verder gaat dan de grenzen. Een goed uitgevoerde trompe l'oeil deuropening geschilderd op een muur omlijst met groenblijvende planten en klimmers is een eenvoudige, leuke manier om interesse toe te voegen en het uiterlijk van meer ruimte te geven. Door kleinere potten, planten of beeldhouwwerken te gebruiken of een pad te versmallen terwijl het de grens nadert, ontstaat een vals perspectief waardoor de tuin groter lijkt.

 

Niveauveranderingen zoals trappen, verhoogde bedden of een verhoogd zwembad geven de tuin een extra dimensie, maken het interessanter en leiden de aandacht af van de grenzen. Verhoogde bedden en keerwanden voor zwembaden kunnen ook fungeren als zitplaatsen als ze tussen 450 mm en 600 mm hoog zijn. Het creëren van extra bruikbare ruimte in de tuin door functies te introduceren die een dubbel doel hebben, is zowel bruikbaarder als aantrekkelijker en dit geeft automatisch de illusie van meer ruimte.

 

Het gebruik van contrasterende kleuren is een andere manier om te suggereren dat de tuin verder reikt dan de werkelijke grenzen. Een bleke muur met een rechthoek ter grootte van een deur geschilderd in een donkerdere kleur omlijst door enkele klimmers en geplante potten ziet eruit als een doorgang. Contrasterende bloem- en bladkleuren zijn ook effectief voor het creëren van interesse, contrast, richten van focus en het toevoegen van de illusie van extra diepte.

 

Wanneer er niet veel grondoppervlak is, helpt het gebruik van de verticale ruimte om meer visueel belang te bieden zonder de tuin vol te zetten. Sommige manieren om dit te doen zijn het bevestigen van plantenbakken aan muren, het hangen van manden en troggen van afrasteringspalen of het monteren ervan langs de bovenkant van afrasteringpanelen.

 

In een kleine tuin is het essentieel om een ​​beperkt plantenpalet te gebruiken - te veel verschillende plantensoorten zullen de ruimte druk en ingesloten maken. Het is ook belangrijk om slim gebruik te maken van alle beschikbare plantruimte. Klimmers zijn een geweldige manier om groen te introduceren zonder waardevolle ruimte in te nemen, en struiken zoals Garrya elliptica, Fatshedera lizeii en Itea illicifolia, Ceanothus en Rhamnus alaternus presteren goed wanneer ze aan een muur of hek zijn bevestigd. Op binnenplaatsen waar geen randen zijn, plaatst u latwerkpanelen in op de vloer gemonteerde troggen. Groene muren werken buitengewoon goed in kleine ruimtes. Sedumdaken op schuren, opslagplaatsen en andere overdekte ruimtes zijn een geweldige manier om onderhoudsarm planten in kleinere tuinen te introduceren.

 

Een kleine tuin hoeft niet saai en karakterloos te zijn. Met wat zorgvuldige planning en creativiteit kunnen kleinere ruimtes prachtige tuinen en prachtige, onderhoudsarme plekken maken om te ontstressen en te entertainen.

 

Linsey Evans is een tuinarchitect die gespecialiseerd is in het ontwerpen van glooiende tuinen en lastige ruimtes.

 

Bezoek vandaag nog de website (https://www.infotuinontwerp.be) en neem contact op als u hulp nodig hebt bij het ontwerpen van uw tuin.


Share:
Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Show Your Work Here .Whatsapp 9301837771

Alexa Global Rank 99000

google ranking checker website hit counter

Sales

Manager