The

Best

Add Zone For You

Hoe een kledingbedrijf te laten groeien met Facebook-marketing from haleybrown's blog

Kleding, kleding, schoonheid, mode; dit soort merken zijn enkele van de beste die via sociale media op de markt kunnen worden gebracht. Omdat moderne sociale media zo'n enorm visueel platform is, is het logisch om visuele items te presenteren, en kleding - in combinatie met een paar goede modellen - kan hiervan profiteren.


Als je geïnteresseerd bent in Facebook-marketing of je bestaande Facebook-marketing in een hogere versnelling wilt zetten, heb ik hieronder een reeks tips gegeven voor beginnende, gemiddelde en zelfs enkele gevorderde marketeers. Blader gewoon naar beneden totdat u tips ziet die passen bij uw bestaande vaardigheidsniveau.Vorm uw Facebook-pagina volledigDit lijkt misschien een ultieme basistip, en dat is het ook, maar het is altijd de moeite waard om op te merken. Uw Facebook-pagina moet volledig worden ingevuld voordat u enige moeite probeert te doen om deze voor marketing te gebruiken.Dit is wat u moet controleren voordat u begint:Zorg ervoor dat uw pagina de juiste categorie gebruikt.Gebruik een boeiende afbeelding als uw profielfoto.Gebruik een boeiende afbeelding - of video - voor je omslagfoto.Vul uw Over-sectie volledig in met bedrijfsinformatie, mijlpalen, uw bedrijfsverhaal en andere informatie.Gebruik tabbladen in de zijbalk voor andere belangrijke links, zoals andere sociale profielen, een link naar een groep of een winkellink.Zorg ervoor dat uw feed actief is met elke dag ten minste één nieuwe post.Pas de call-to-action-knop van uw pagina aan.Onthoud dat mensen die uw Facebook-pagina bezoeken er meestal zijn om meer over uw merk te weten te komen, niet alleen om iets te kopen. Je Facebook-pagina moet dus vooral gericht zijn op het ontwikkelen van een merkpersoonlijkheid, het uitbeelden van je verhaal of activisme, en in het algemeen het beeld naar voren brengen van wie je bent zodat anderen het kunnen zien.

Bouw een Facebook-communitygroep op

Facebook-groepen zullen in de toekomst steeds belangrijker worden naarmate Facebook hun nieuwe community-gerichte herontwerp uitrolt. Hoewel ik er niet aan twijfel dat merkkenmerken nog steeds zullen bestaan, heeft het verzet tegen de commercialisering van het platform ertoe geleid dat Facebook heeft geprobeerd sociale en informele relaties te benadrukken boven merkgerelateerde relaties.

Als zodanig kan het een goed idee zijn om de komende maanden een Facebook-groep voor marketingdoeleinden te starten en te onderhouden. Een groep kan een hechte gemeenschap zijn waarin uw merk centraal staat, maar u mag deze niet uitsluitend gebruiken om aan gebruikers te verkopen. Gebruik het in plaats daarvan om relaties op te bouwen en in contact te komen met uw gemeenschap. Als ze vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact met hen op. Als ze loyale fans zijn, gebruik de groep dan om deals en kortingen uit te delen. Als ze veelvoorkomende problemen hebben met uw bedrijfspraktijken of productkwaliteit, luister dan naar hun feedback en pas u eraan aan.

Wees responsief op Facebook Messenger

Facebook Messenger is het communicatiemiddel van Facebook en het kan een goed idee zijn om er regelmatig gebruik van te maken. U kunt geen ongevraagde berichten verzenden - en zelfs als u dat wel doet, komen ze waarschijnlijk in de verborgen berichtverzoeken terecht - maar u kunt wel reageren op vragen van klanten.

Als u niet de mankracht of de aandacht heeft om het handmatig te doen, kunt u ook een Facebook-messenger-bot gebruiken om gebruikers door uw systeem te leiden en verschillende gebruikers naar verschillende locaties te verwijzen op basis van hun behoeften. Bovendien krijgt u dat begeerde label "zeer responsief op berichten" op uw profiel, waardoor meer klanten en potentiële klanten worden aangemoedigd om u een bericht te sturen voor een snelle reactie.

Laat gebruikers een kijkje achter de schermen nemen

Zoals ik hierboven al zei, is het belangrijkste doel van sociale media niet om producten te verkopen, hoewel dat wel gebeurt. Het belangrijkste doel is om uw verhaal op te bouwen en uw merkimago naar voren te brengen zodat anderen het kunnen absorberen. Dit is de reden waarom enkele van de meest effectieve en boeiende berichten die u kunt plaatsen, een kijkje achter de schermen van uw bedrijf zijn.


U kunt gebruikers bijvoorbeeld door een videorondleiding door uw productieproces leiden om te laten zien hoe duurzaam het is. U kunt foto's maken van de bronnen van uw grondstoffen om te laten zien dat ze ethisch verantwoord zijn. U kunt zelfs specifieke zorgen van klanten openbaar maken voor iedereen die deze zorgen deelt.Leer de kunst van het visuele verhalen vertellen

Met Facebook kun je berichten in platte tekst maken, maar die doen het zelden goed. Elke andere vorm van visuele media presteert beter dan een standaard tekstbericht, zowel in termen van gebruikersbetrokkenheid als in termen van het Facebook-algoritme. Om succesvol te zijn op Facebook, moet je de kunst van het visueel vertellen van verhalen leren.


Met betrekking tot een kledingmerk moet je kijken naar de kleding die je aanbiedt en erachter komen wat voor soort verhaal er omheen kan worden gemaakt.

Als u sportkleding verkoopt, kunt u dynamische afbeeldingen maken van atleten die uw kleding gebruiken om te concurreren, mensen die wandelen of avonturen beleven die deze kleding dragen, enzovoort.

Als je luxe pakken en jurken verkoopt, ga dan all-in met de high society-look. Laat uw afbeeldingen glamour uitstralen, feestjes met de rijken en beroemdheden en andere glamoureuze afbeeldingen.Als u vrijetijdskleding verkoopt, laat dan zien dat mensen loungen en comfortabel hun dagelijkse leven leiden. Zelfs iemand die comfortabel uw kleding draagt ​​tijdens het lezen op de veranda, kan een geïdealiseerde versie zijn van een comfortabel leven.

Visuele verhalen moeten niet alleen passen bij uw merk, maar ook bij het verwachte gebruik van de kleding die u verkoopt. Het moet zeggen: "Kijk, ook jij kunt dit leven leiden, als je deze kleren hebt."

Maak gebruik van video-inhoud

De belichaming als visuele inhoud video-inhoud is. Video kan overal op Facebook worden gebruikt, van je omslagfoto en profielfoto tot je individuele posts en je advertenties. Hoewel videoproductie nog steeds een beetje ingewikkeld kan zijn, is het een goed idee om te leren.
Facebook pusht al een paar jaar video-inhoud. Video's krijgen standaard meer aandacht in het algoritme in vergelijking met andere soorten berichten, en ze zijn meestal ook boeiender.

Als bijkomend voordeel heeft Facebook ook een specifiek soort shoppable videopost dat je kunt gebruiken. Deze posts bevatten gelaagde call-to-actions waarmee gebruikers een aankoop kunnen doen of een product kunnen opslaan voor later terwijl ze de video bekijken. Combineer dit met een video die je kleding in actie laat zien en je kunt zien waarom het zo aantrekkelijk kan zijn.

Verkoop rechtstreeks via Facebook

Hoewel het minder populair is dan vroeger, kunt u een webwinkel opzetten via Facebook, of een winkel laten synchroniseren met uw bestaande webwinkel met behulp van platforms zoals Shopify, BigCommerce en Magento. Dit geeft gebruikers die geïnteresseerd zijn in uw producten de mogelijkheid om rechtstreeks via het platform te kopen.

Wat nog belangrijker is: door een Facebook-catalogus op te zetten, krijg je toegang tot een aantal extra soorten Facebook-advertenties, evenals de mogelijkheid om shoppable posts op Instagram te maken, wat enorm kan zijn voor een kledingmerk met een sterke visuele verhalen.

Voer tal van promoties uit met seizoensgebonden thema's

Dit klinkt misschien als een basisprincipe van moderne commercie, maar het zal u verbazen hoeveel merken daadwerkelijk niet profiteren van tijdige promoties. Mensen verwachten verkopen rond feestdagen, en als je ze teleurstelt, gaan ze misschien ergens anders op zoek naar vergelijkbare producten.Welke soorten promoties kunt u uitvoeren? De enige beperking is uw creativiteit. Doe een kerstpromotie van 12 dagen met elke dag verschillende deals in de aanloop naar de vakantie. Ze doen hetzelfde met Kerstmis in juli. Voer in de aanloop naar Halloween promoties uit op herfstkleurige kleding of kleding met een thema. Stel outfits met strandthema samen om in de uitverkoop te verkopen tijdens de openingsweken van de zomer. Echt, je kunt vrijwel alles doen wat je wilt, als je maar iets doet.

Focus op het bouwen van een mailinglijst

Onthoud dat Facebook een platform is met het beste voor zichzelf, en dat het misschien niet altijd de kern van uw bedrijf is. In plaats van te proberen rechtstreeks via deze website te verkopen, richt u advertenties en uw CTA-knop erop dat mensen zich aanmelden voor uw mailinglijst. Een mailinglijst is een manier om contact op te nemen met uw publiek dat niet afhankelijk is van derden en waarmee u toch rechtstreeks aan klanten kunt verkopen. Het is geweldig, want een aanmelding is gemakkelijker te verkopen dan een daadwerkelijke productverkoop, dus deze advertenties kunnen zelfs goedkoper zijn en zelfs meer rendement opleveren dan advertenties voor productverkoop.

Netwerk met visuele beïnvloeders

Influencer-marketing is de volgende grote golf in marketing, en hoewel we de top van de golf al voorbij zijn, kun je nog steeds een lift maken. Influencers zijn mensen met een aanzienlijk publiek, en die de mening van dat publiek kunnen beïnvloeden met hun recensies en meningen.Het vinden van die mensen kan lastig zijn, maar een merk dat hen benadert met een deal, maakt deel uit van hun eindspel, dus het is een geweldig idee. Laat ze een deel van je kleding dragen en promoot het bij hun publiek.

Promoot community-inhoud

Een groot voordeel dat een kledingmerk heeft ten opzichte van veel andere soorten merken, is de mogelijkheid om kant-en-klare visuele inhoud met uw klanten te creëren. Maak een hashtag voor gebruik op verschillende platforms en creëer een manier waarop gebruikers foto's van zichzelf kunnen indienen terwijl ze uw kleding dragen. U kunt vervolgens een aantal van deze foto's - de beste, die uw kleding er het beste uit laten zien - samenstellen en delen met uw publiek. Hierdoor voelen je uitgelichte klanten zich even influencers en kunnen andere mensen zien hoe je kleding eruitziet bij echte mensen, in plaats van alleen de modellen die je betaalt.Laat altijd advertenties zien
Advertenties vormen natuurlijk de ruggengraat van succesvolle Facebook-marketing. U moet vrijwel altijd advertenties weergeven.U hoeft er geen enorm budget in te investeren, maar door sommige advertenties elke dag weer te geven, kunt u uw merkbekendheid vergroten, uw mailinglijst promoten, doorklikken naar uw website en producten verkopen.

Maak veel gebruik van aangepaste doelgroepen

De grootste kracht van Facebook-advertenties ten opzichte van andere advertentieplatforms is de mogelijkheid om aangepaste doelgroepen voor marketing te creëren. U kunt een publiek maken van mensen die uw pagina volgen. U kunt een publiek maken van mensen die zich op uw mailinglijst hebben geabonneerd. U kunt een publiek maken van mensen die uw website hebben bezocht, of zelfs mensen die naar uw productpagina's hebben gekeken. U kunt zelfs een publiek creëren als een soortgelijk publiek dat gewoon dezelfde eigenschappen deelt met de mensen die een van de bovenstaande hebben gedaan.

Gebruik de Facebook Pixel en Remarketing-advertenties

Door de Facebook Pixel te gebruiken, kunt u gebruikers op uw site volgen, en vervolgens kunt u een aangepast publiek maken op basis van mensen die uw productpagina's hebben bezocht.

Geef advertenties weer aan die mensen met aanbevolen producten waar ze naar keken en u zult ongetwijfeld veel 'bonus'-conversies ontvangen. Remarketing is een van de slimste manieren om uw advertentiegeld te gebruiken.

Vertak je naar Instagram

Hoewel het technisch gezien niet Facebook is, heeft Instagram nog steeds veel integraties met zowel Instagram als Instagram, aangezien Facebook ook eigenaar is van het op afbeeldingen gerichte sociale netwerk. Instagram heeft een extreem hoge betrokkenheid en is een zeer visueel platform, wat betekent dat je het buitengewoon goed kunt doen met je visuele verhalen op de site. Beter nog, je kunt Facebook-advertenties op beide platforms weergeven en zelfs specifieke shoppable-berichten maken als je een Facebook-catalogus hebt opgezet.

Kledingmerken hebben veel marketingopties - net zoveel als er outfits in hun digitale kasten staan. Facebook is een geweldige plek om die marketing tegen minimale kosten in praktijk te brengen. Ik raad het ten sterkste aan.


Is er een technisch probleem, dan kunt u uw probleem oplossen door de klant terug te bellen. Ons team is altijd bereikbaar bel ons altijd op Facebook Telefoonnummer.


We bieden ook een Facebook Contact Nummer voor technische ondersteuning.


Share:
Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment

Show Your Work Here .Whatsapp 9301837771

Alexa Global Rank 99000

google ranking checker website hit counter

Sales

Manager